Službenici Uprave policije MUP TK-a su u vremenskom periodu od 14. do 26.10.2017. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na ukupno šesnaest (16) različitih lokacija,a na prostoru općine Lukavac privremeno su oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela Teška krađa.

Na području općine Lukavac, prilikom pretresa kod osoba M.R. i A.R. pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela Teška krađa na štetu PK Rudnika Šikulje (brusilica i sjekira), u vezi čega će nakon provođenja drugih kriminalističko-istražnih radnji Tužilaštvu TK-a biti podnesen odgovarajući Izvještaj.

Također na području općine Lukavac kod osoba E.P. i L.P. je pronađeno 5 pvc. manjih pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a u toku je daljnji rad na dokumentovanju indiciranih nezakonitih radnji, nakon čega će protiv navedenih osoba biti proslijeđen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje na učinjeno krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

 

Komentari