Prema riječima Glasnogovornice Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amre Kapidžić, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela razbojništvo, počinjenih u proteklih mjesec dana na području spomenutog grada, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti 22-godišnji I.A., 23-godišnji I.P., 19-godišnji M.S., 20-godišnji H.O. i 20-godišnji S.B.

Kapidžić navodi da je riječ o osobama koje su nastanjene na području Živinica, a sumnjiče se da su kao nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem i opasnim oruđem izvršili četiri krivična djela razbojništvo, nad uposlenicima sportskih kladionica i benzinske pumpe.

U policijskoj akciji pronađena su i privremeno oduzeta dva startna pištolja, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Nad uhapšenima je izvršena kriminalistička obrada, te će danas uz izvještaj, biti predati Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili spomenuto krivično djelo četiri puta.

Komentari