Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK uhapsili su još jednu osobu u akciji koja se provodi vezano za kriminalne radnje u Global Ispat Koksnoj Industriji Lukavac (GIKIL), a riječ je o Erni Mehmedović koja obavlja funkciju generalne sekretarke u ovoj kompaniji, potvrđeno je za Klix.ba.

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, Federalna uprava policije (FUP) od jutros provodi veliku akciju “Jumper” na području općina Ljubuški, Posušje i Mostar, dok su za područje Lukavca zaduženi tuzlanski policajci.

Dosad su uhapšeni Ivan Vukšić, Mato Pavković i Ivana Bunoza, članovi Nadzornog odbora GIKIL-a čiji je rad zabranio Općinski sud u Tuzli.

Kao četvrta je uhapšena Erna Mehmedović, generalna sekretarka društva i također bliska saradnica Pramoda Mittala koji je osumnjičen za težak oblik privrednog kriminala u ovoj lukavačkoj kompaniji.

Kako saznajemo, policajci su jutros stigli u GIKIL, a pretresi još uvijek nisu u cijelosti završeni. Osim hapšenja Mehmedović, inspektori i policajci izuzimaju i određenu dokumentaciju.

Prema zvaničnoj informaciji iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, sve uhapšene osobe su osumnjičene da su postale članovi kriminalne grupe koju je organizovao bivši predsjednik Nadzornog odbora GIKIL-a Pramod Mittal, odnosno za krivična djela organizovanog kriminala i zloupotreba položaja i ovlasti.

Izvor: Klix.ba

Komentari