U naselju Brgule u Tuzli 6. marta dogodio se incident u kojem je verbalno napadnuta i vrijeđana radnica sporske kladionice nakon čega se dogodio i fizički napad na službenike PS Zapad – PU Tuzla.

 

Naime, kako je iz Uprave policije MUP-a TK potvrđeno za Tuzlanski.ba 6. marta oko 17:25 sati PS Zapad zaprimila je dojavu da se aktivirao alaram u jednoj sportskoj kladionici lociranoj u naselju Brgule.

Nakon što su službenici policije izašli na mjesto događaja zatekli su nered u poslovnici kladionice i uplakanu radnicu koju je verbalno vrijeđela osoba inicijala S.H., a koji je službenicima policije odbio dati lične dokumente i optužio radnicu kako ne radi dobro svoj posao te se pokušao udaljiti sa lica mjesta oglušujući se na izdate naredbe policijskih službenika.

Pokušaj policijskih službenika da izvrše legitimaciju osobe koja se krenula udaljavati sa lica mjesta spriječen je od strane druge tri osobe koje su također bile prisutne u kladionici. Oni su kako zanajemo fizički nasurnuli na službenika policije inicijala D.S. koga su oborili na pod na pod i tukli ga rukama i nogama. Nakon što je policijskoj patroli stiglo pojačanje sva tri lica lišena su slobode i nakon kriminalističke obrade predata u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona gdje nam je potvrđeno da im Općinski sud Tuzla odredio mjeru pritvora.

“Određena je jednomjesečna mjera pritvora za Sanela Dautovića (1976), Midhata Halilovića (1965) i Sanela Bešića (1977) svi iz Tuzle, a koji se sumnjiče da su kao saizvršioci počinili krivično djelo sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje” – potvrdio je za Tuzlanski.ba Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Sanel Dautović i Midhat Halilović saznajemo i ranije su bili osuđivani zbog počinjenja krivičnih djela.

Iz Uprave policije MUP-a TK nam je saopćeno da se nakon ovog incidenata sa vidim višestrukim povredama u UKC Tuzla javio policijski službenik D.S. kojeg su ljekari nakon pregleda otpustili na kućno liječenje dok su osobe koje su lišene slobode u ovom događaju odbile ljekarski pregled.

Osoba inicijala S.H. koja je verbalno vrijeđala radnicu kladionice, uništavala inventar i odbijala naradbe policijskih službenika tereti se za nasilinčko ponašanje. Sve potrebne mjere i radnje u vezi s ovim slučajem poduzeli su službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla MUP-a TK.

Komentari