JZU Dom zdravlja Lukavac uskoro će preuzeti novo moderno sanitetsko vozilo koje je kupljeno sredstvima Općine Lukavac  na inicijativu općinskog načelnika Edina Delića koji je u saradnji sa bivšim, ali legalno izabranim UO ove zdravstvene ustanove, na čelu sa dr. Adnanom Aljukićem i v.d. direktoricom Dajanom Čolić planirao sredstva za nabavku novog sanitetskog vozila.

-Ovo je jedan od onih dana zbog kojih je najljepše biti načelnik, dakle pored svih ovih problema na koje se nailazi i koje ne možete riješiti i gomile stvari u kojima imate različite vidove opstrukcije,međutim danas smo svjedoci potpuno novog sanitetskog vozila kojeg je Općina Lukavac nabavila za svoje građane. Nažalost, mi od 1996. godine pa na ovamo se prevozimo u starim vozilima, ali svakako hvala svim donatorima i svima koji su pomogli sa donacijama pri nabavci ranijih sanitetskih vozila. Treba istaći da naši građani, u slučaju potrebe nisu bili u prilici budu prevoženi vozilom u skladu sa modernim standardima i koje će biti u skladu sa potrebama ovog doba, izjavio je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac koji je dodao da je trenutno stanje sa sanitetskim vozilima katastrofalno.

-Trenutno stanje sanitetskih vozila u našem domu zdravlja je katastrofalno. Mi se možemo uvjeriti i vidjeti da iz svih okolnih mjesta dolaze adekvatna vozila, ali kad prođe lukavački sanitet, sramota je pogledati, govori Delić.

Novo sanitetsko vozilo za koje je administrativna procedura pokrenuta u maju prošle godine je spremno, a isto će biti na usluzi građanima  nakon službene primopredaje JZU Dom zdravlja Lukavac.

-U ovaj projekat mi smo ušli u maju ili junu prošle godine i bilo je tehničkih mogućnosti da se ovo završi do oktobra, najkasnije do novembra, nakon čega bi vozilo bilo na ulici. Nažalost, iz meni nepoznatih razloga, bilo je opstrukcije od strane sadašnjeg menadžmenta lukavačkog doma zdravlja. Ja stvarno ne znam zbog čega, ali evo biću slobodan nagađati pa reći da se možda čeka 14. maj, poslije opoziva, pa da se pokaže da je neko drugi nabavio novo vozilo. Možda je bilo teško građanima pogledati  u oči, a da nakon 12 godina vladavine u kontinuitetu ili ne znam od 1992. godine, dakle, dvadeset, skoro trideset godina,  niste smatrali potrebnim da nabavite jedno ovakvo vozilo, govori Edin Delić za Lukavački.ba

Prema riječima Dejana Pavića, direktora firme “Pavić Komerc”, sanitetsko vozilo je spremno za isporuku te se čeka da menadžment JZU Dom zdravlja Lukavac preuzme vozilo.

-Procedura je krenula sredinom prošle godine, nakon čega smo se prijavili na tender. Nakon što smo dobili obavijest da smo mi (op.a Pavić Komerc) odabrani kao najpovoljniji, krenuli smo  u nabavku vozila i pripremanja opreme koja je ugrađena u vozilo. Danas je sve završeno, vozilo je tu i spremno za isporuku te mi očekujemo da menadžment Doma zdravlja Lukavac dođe i preuzme potpuno novo sanitetsko vozilo, izjavio je Dejan Pavić, direktor “Pavić Komerc”.

Komentari