Jučer je u  povratničkom naselju Stupari, održana akcija čišćenja i uređenja putnog pojasa na lokalnim putevima koji vode ka Petrovu, Krtovi, Panjiku i Lukavcu.  Akcija je pokrenuta na inicijativu predsjednika mjesne zajednice, a  u istu su se uključili mještani okolnih sela, ali i pripadnici Policijske stanice Doboj 2, mladi volonteri i lovci iz Lukavca, kao i planinari iz Petrova.

Aktivistima su se pridružili i načelnici opština Petrovo i Lukavac.

-Ovo je multietnička akcija, jedan divan gest i odličan pokazatelj dobre saradnje Petrova i Lukavca. I u prošlosti smo imali zajedničkih projekata, a vjerujem da će i naredni period biti obilježen projektima koje ćemo zajednički kandidovati republičkim organima vlasti kako bismo pomogli mještanima ozrenskih sela, da ovde žive, ostanu i opstanu, istakao je načelnik opštine Petrovo Ozren Petković.

Radnoj akciji pridružio se i načelnik opštine Lukavac, Edin Delić, koji je kazao da entitetsku granicu između opštine Lukavac i Petrovo ne vidi kao granicu koja treba da razdvaja ljude, nego da preko nje treba graditi mostove za povezivanje.

  Za ovu akciju  smo se brzo organizovali i evo sa mnom je ekipa iz opštinske administracije i jedanaestoro volontera. Mislim da će efekti ove akcije biti puno veći od metara ili kilometara puteva koje očistimo, vjerujem da ćemo trasirati neke kvalitetnije buduće odnose, da jedni druge pratimo, gledamo, sarađujemo, jer nam je zajednički cilj da ovaj prostor bude ogledalo dobre saradnje, naglasio je Edin Delić, načelnik opštine Lukavac.

Predsjednik MZ Stupari zahvalio se svima na pomoći i podršci. On je naglasio da u Stuparima živi oko 80 stanovnika koji su uglavnom radno nesposobni. Stoga, kako je istakao, ova pomoć im je mnogo značajna.

Zaista smo  zahvalni na pomoći. Od načelnika opštine Petrovo dobili smo gorivo i mazivo za radne mašine, načelnik Lukavca nam je doveo volontere, novčanu pomoć dobili smo od našeg zemljaka Radenka Lazarevića koji živi u Americi, a Siniša Lacko je za sve akcijaše pripremio ručak, rekao je Dragan Đukanović, predsjednik MZ Stupari.

Fotografije sa jučerašnje akcije poslao nam je kolega Branislav Lukić Luka. Pogledajte u fotogaleriji šta je Lukin objektiv zabilježio:

Komentari