Omladinska grupa “Kvart” Lukavac u sklopu projekta “Aktivizam kroz digitalnu fotografiju“ organizuje radionice fotografisanja za mlade od 15 do 30 godina. Radionice počinju 29.02.2020.godine u 17:00 sati u prostorijama Centra za kulturu Lukavac.

Cilj ovog projekta je da pruži mladima mogućnost da iskažu svoju kreativnost i maštovitost u vidu fotografije i namjenjen je svima onima koji žele da poboljšaju izged svojih uspomena, nauče osnovne tehnike i stilove fotografisanja, naučiti nove stvari vezane za aplikacije koje služe za uređivanje fotografija i slično.

Planirano je 6 radionica i jedan izlet na kojem će učesnici da primjene stečeno znanje, te da kroz tematske radionice iskažu kako to oni vide aktivizam. Nakon izleta sve fotografije učesnika biti će predstavljeneu srednjim školama gdje će biti održane izložbe.

Svi mladi koji žele da nauče više o fotografisanju, rade timski, izraze svoju kreativnost i maštovitost mogu se prijaviti na naše radionice popunjavanjem formulara. Omladinska grupa “Kvart” Lukavac je nestranačka, neprofitabilna, nevladina organizacija, osnovana 2017. godine u namjeni da svojim djelovanjem dovede do pozitivnih promjena u našoj zajednici te napravi pogodnije okruženje za život svih mladih.

Komentari