Danas je Općina Lukavac omogućila da 5 srednjoškolaca iz Elektro-mašinske i Ekonomsko-hemijske škole Lukavac provede jedan radni dan u Općini Lukavac, u okviru Socijalnog dana u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini.

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Novac koji se zaradi Socijalnim danom donira se u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom BiH koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima.

Srednjoškolci će dobiti priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, a svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja i istovremeno pomoći vršnjacima da realizuju svoje ideje.

Danas je jedna učenica na mjestu Općinskog načelnika i provest će tu jedan radni dan, upoznati se sa svim aktivnostima i obavezama koje nosi jedan radni dan Načelnika Općine.

Ostale učenice raspoređene su u sljedećim službama: Službi za upravu, društvene djelatnosti, mlade i BIZ; Službi za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša; Službi za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Službi za budžet i finansije.

Komentari