Nova sezona “Prve lige Federacije Bosne I Hercegovine”  počinje utakmicama u  subotu (danas). Najveće transfer iznenađenje napravila je Zvijezda iz Gradačca koja je dovela Darija Damjanovića, nekadašnjeg reprezentativca.

Derbi utakmicu prvog kola odigrat će prošlogodišnji premijerligaši Travnik  i  Velež,  uz gradačačku Zvijezdu, koja je protekle sezone do posljednjeg kola vodila bitku za Premijer ligu Bosne Hercegovine, najozbiljniji kandidati za vrh Prve lige Bosne i Hercegovine.

Radnički iz Lukavca u novu sezonu ulazi sa ambicijom opstanka u ligi. Sezonu otvaraju  sa mladim igračima željnim afirmacije koje  predvodi domaći trener Irfan Džindić .  Ekipu su napustili nosioci igre iz protekle sezone, te ostaje da vidimo kako će Radnički sa vjerovatno najmlađim timom  u ligi završiti ovu sezonu. Vrijedan pohvale je projekat pod nazivom “Radnički je Lukavac”, u okviru kojeg su u prodaju puštene sezonske ulaznice po pristupačnim cijenama.

Travnik u sezonu ulazi kao najveći favorit za osvajanje titule.  Nakon uspješnih deset godina igranja u Premijer ligi,  pojačani povratnikom Fejzićem iz Metalleghea, te Pekijom iz Rudara, već ove sezone  žele povratak u najviši rang bh. fudbala

Mostarski Velež , nakon možda i najteže sezone u historiji kluba, te reorganizacije u upravi , sezonu započinje oslonjen na sopstvene snage. Uz povratnika Zvonića iz gradačačke Zvijezde, te  nekadašnjeg veležovca Bebanića ekipa je pojačana uglavnom  mladim i neafirmisanim igračima.

Subota 17,30 sati

Travnik: Travnik-Velež (Edin Jakupović-Bihać)

Visoko: Bosna-Čapljina (Edis Zukić-Tuzla)

Gradačac: Zvijezda-Goražde (Dragan Stojić-Mostar)

Bihać: Jedinstvo-Orašje (Sabrija Topalović-Zenica)

Gračanica: Bratstvo-Budućnost (Frano Jelić-Široki Brijeg)

Lukavac: Radnički-Rudar (Mirza Kazlagić-Cazin)

Nedelja 17,30 sati

Sarajevo: Bosna Sema-Sloga (Mateo Musa-Čitluk)

Gabela: Gošk-Novi Travnik (Sanel Silić-Cazin)

Komentari