U Poljicu je danas započela realizacija projekta izgradnje vodovodne mreže, a uvodnim radovima pristvovale  se delegacija Vlade TK i općine Lukavac.

Za realizaciju ovog projekta, a time i dugoročno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja građana Poljica Vlada je je iz namjenskih sredstava izdvojila ukupno oko 645.000 KM, od čega je oko 250.000 KM izdvojeno u ovoj godini.

Načelnik općine Lukavac, Edin Delić iskoristio je priliku da čestita mještanima Poljica na početku radova i da se na zahvalima svima koji su doprinjeli realizaciji.

-Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 800.000 KM. Preko 600.000 KM učestvuje Vlada TK i općina Lukavac sa oko 200.000 KM. Čestitam mještanima Poljica i zahvaljujem svima onima koji su na neki način doprinjeli, a najavljujemo da ćemo ovako nastaviti i u drugim mjesnim zajednicama, jer mi smo tu zbog rješavanja životnih pitanja građana, kazao je Edin Delić, načelnik općine Lukavac.

Premijer Vlade TK, Bego Gutić ističe da je izgradnja vodovodne mreže u Poljicu jedan od najvrjednijih projekata u tekućoj godini.

„Ovo je jedan od najvrjednijih projekata iz oblasti vodosnadbijevanja kojeg finansiramo u ovoj godini. Vrijednost projekta je oko 645.000 KM i na ovaj način konačno osiguravamo i rješavamo pitanje vodosnadbijevanja za oko 900 domaćinstava. To je ono što smo i najavljivali, da ćemo kroz politiku ravnomjernog ulaganja pokušati doći do svih građana našeg kantona“., rekao je premijer Gutić i najavio da je Vlada, u cilju obezbjeđenja adekvatnih količina vode za ovo naselje u narednoj godini planirala izdvojiti i oko 80.000 KM za ulaganje u mjesni vodovod Ugar.

Mještani Poljica sa oduševljenjem su prihvatili vijest o rekonstrukciji vodovoda, budući da ih se većina bavi poljoprivredom za koji je neophodno imati dovoljnu količinu vode.

Osim premijera Gutića i ministra Zukića, današnjem uvođenju u radove prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak.

Komentari