Nakon provedenih procedura započeli su radovi na sanaciji puta u MZ Krtova II.

Predviđeni su radovi izrade makadamskog kolovoza, čišćenja putnog kanala i izgradnje cjevastih propusta.

Slavko Gavrić, predsjednik MZ Krtova II ovom prilikom kazao je za Lukavacki.ba da je realizacija ovog projekta od velikog značaja za oko 50 domaćnistava.

-U pitanju je sanacija dionice u dužini od cca 2 km. U međuvremenu smo dobili sredstva od Civilne zaštite Općine Lukavac zahvaljujući kojima smo nasipali kamen, a pored toga prave se kanali i proširenja, nasipaju se prilazni putevi do kuća. Objedinili smo ta dva projekta i zadovoljni su i mještani, oko 50 domaćinstava od kojih ima i školaraca i mladih ljudi. Za nas mještane je realizacija ovih projekata velika stvar, izjavio je Slavko Gavrić.

Ukupni razvoj infrastrukture u ovoj mjesnoj zajednici podržali su i mještani koji aktivno rade na uklanjanju rastinja pored puta.

„Zahvaljujući Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povratak TK i Općini Lukavac ovaj put će se dovesti u dosta bolje stanje, ali mi ovom prilikom apelujemo na sve nivoe vlasti da se u narednom periodu iznađu mogućnosti i sredstva za asfaltiranje ovog puta. Mještani izvode radove uklanjanja rastinja pored puta u čemu im pomažu i mještani drugih mjesnih zajednica sa područja općine Lukavac“, kazao je mještanin MZ Stupari, gospodin Dragan Đukanović.

Komentari