Već nešto više od mjesec dana vrše se pripremni i drugi radovi za odvodnju otpadnih i oborinskih voda u okviru realizacije WATSAN projekta.

Predstavnici Općine Lukavac obišli su dvije lokacije na kojoj su se počeli izvoditi radovi kada je u pitanju WATSAN projekat.

Prva lokacija je potok Lukavčić a sastavni dio WATSAN projekta je i regulacija potoka Lukavčić.

– Izvršena je regulacija potoka Lukavčić, što je predviđeno u okviru projekta WATSAN. Sa realizacijom projekta WATSAN krenuli smo u toku marta mjeseca, kako su nam dozvoljavali vremenski uvjeti, i evo otprilike smo uradili oko 80 posto posla kada je u pitanju regulacija potoka Lukavčić, izjavio je savjetnik načelnika, gospodin Sead Suljić.

Regulacija potoka Lukavčić spriječit će skupljanje vode i plavljenje okolnog područja što će u velikoj mjeri poboljšati kvalitet života građana koji se nalaze u neposrednoj blizini.

Druga lokacija na kojoj su se počeli izvoditi radovi u okviru Watsan projekta je pored GIKIL-a, odnosno Azotare gdje se izvode pripremni radovi za izgradnju kolektora, odnosno postrojenja za preradu otpadnih voda.

-Ovo su radovi koji su planirani nekoliko dana unaprijed i oni bi se trebali što prije završiti kako bi se obezbijedio transport vozila koja idu u GIKIL kao i ovaj dio industrijske zone koji ide prema Kisikani. Prije nešto više od mjesec dana počeli smo raditi upoj u Spreču, gdje će se nalaziti postrojenje za preradu otpadnih voda, tzv kolektor otpadnih voda“, istakao je gospodin Suljić.

Značajno je istaći da će se, po okončanju radova regulacije potoka Lukavčić, uraditi asfaltiranje puta prema gradskom groblju i kapeli, kao i prema naselju Tehnika.

Komentari