Uvođenjem radnih mašina kompanije Se Sarajka iz Živinica započeli su radovi na izgradnji pješačke zone u Lukavacu, a uporedo se radi i na rekonstrukciji trotoara u Ul. Branilaca Bosne i Redžepa ef. Muminhodžića.

Navedene aktivnosti realizuju se u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH).

U proteklom periodu izrađena je sva neophodna dokumentacija, date sve saglasnosti i provedena je javna procedura izbora izvođača.

O ideji izgradnje šetališta u Lukavcu razgovaralo se dugi niz godina, ali nije bilo konkretizacije svih ideja i planova. Izradom regulacionog plana za Grad Lukavac, odnosno izradom plansko-prostorne dokumentacije, planirana je i izgradnja gradske pješačke zone.

Povezan sadržaj: Načelnik Mujkić o šetalištu: “To je jedno jako lijepo, zanimljivo rješenje sa fontanama”

U Općini Lukavac su odlučili da fazno grade pješačku zonu, pa su određene aktivnosti provedene i u protekloj godini. Šetalište obuhvata potez od raskrsnice sa ulicom Lukavačkih Brigada, zatim kroz parkovsku površinu ispred zgrade Obdaništa Lukavac, ispred platoa zgrade Seljanka 1, pa sve do raskrsnice ulica Branilaca Bosne,  9. Maja i Redžepa Ef. Muminhodžića.

Izgradnja podrazumijeva i zatvaranje dijela ulice Branilaca Bosne, te spajanje na dvije strane sa raskrsnicama i pretvaranje u šetalište.

Povezan sadržaj: Centar Lukavca – Verzija uređenja

Rok za završetak ove faze radova je 45 dana, a vrijednost investicije je nešto više od 200.000 KM.

ZANIMLJIVO: Saopštenje za javnost OO DF Lukavac

Komentari