Košarkaši Lukavca u okviru priprema za nastupajuću sezonu odigrali su proteklih dana prijateljske susrete sa juniorima tuzlanske Slobode i Gradine iz Tešnja.

Prvi susret koji se igrao u petak sa najboljim juniorima Slobode, bio je revijalnog karaktera a naši košarkaši su dobili sa dvocifrenom prednosti u regularnom toku susreta, nakon čega se nastavilo sa igrom zbog maksimalnog iskorištenja termina. Utakmicu je sa klupe vodio najbolji igrač u protekloj sezoni Mirnes Islamović, koji je priliku za igru dao svim igračima, ali su najveći dio utakmice odigrali juniori Lukavca i igrači koji su u protekloj sezoni bili uglavnom van parketa.

U drugom susretu odigranom u subotu protiv Gradine, jednog od protivnika u A-1 ligi u sezoni koja je pred nama, predvođen Islamovićem koji je bio najzapaženiji pojedinac sa 21 postignutim poenom, Lukavac je zabilježio sigurnu pobjedu rezultatom 67:52. U ovome susretu uz Islamovića odličnu igru je pružio Mešetović sa 12 poena. Povratnik u redove Lukavca, Mujkić je sa 10 poena je potvrdio da će biti od koristi ekipi u nastavku, posebno u odbrani. U strijelce su se još upisali Ćosić (7), Toplak (6), Hodžić (5), Nešić (4) i Karić (2). U ekipi Gradine, koja je nastupila bez nekoliko igrača, najviše je ubačaja imao povratnik iz zeničkog Čelika – Ibrahimović (12). Dvocifren učinak imali su kapiten Jabandžić(11) i Bahtić (10).

Do početka prvensta u kojem Lukavac 15. Oktobra u 1. kolu gostuje Gradini u Srebreniku ekipa će odigrati još nekoliko prijateljskih utakmica na kojima bi trebalo da nastupe i najavljena pojačanja čiju finalnu potvrdu očekujemo narednih dana.

db

Komentari