Protekla tri dana u Kelnu je održan najveći ovogodišnji europski sajam guma na kojem su učešće uzeli najveći svjetski proizvođači i distributeri guma.

Učesnici su došli iz 29 država širom svijeta i po prvi put na sajmu ove vrste Bosna i Hercegovina je imala svog predstavnika, PGL Protect iz Lukavca.

PGL Protect je kompanija koja se već 26 godina bavi protektiranjem kamionskih guma te predstavlja regionalnog lidera iz ove oblasti. S obzirom na vrhunski kvalitet koji je certificiran u skladu sa veoma strogom UNECE regulacijom kompanija je u prethodnim godinama izvezla u zemlje Europske unije 30% svoje proizvodnje. Ovaj sajam je prvi postpandemijski te je vladalo ogromno interesovanje za inovacije koje se nude u gumarskoj industriji kao i za protektirane gume koje predstavljaju najbolju alternativu s obzirom na svjetsku nestašicu sirovina za proizvodnju novih guma.

Kompanija PGL Protect je veoma kvalitetno predstavila svoje proizvode te ojačala svoje poslovne odnose sa najvećim europskim distributerima i transportnim kompanijama koji su u aktivnoj potrazi za stabilnim dobavljačem poput PGL Protecta koji može svojom proizvodnjom pokriti njihove potrebe.

“Izlaskom na europsko tržište u prošlim godinama otvorili su nam se novi vidici i shvatili smo da je kvalitet kojem težimo prepoznat od strane nekih od najvećih europskih transportnih kompanija. Zadovoljni kupci su nakon testiranja naših protektiranih guma imali nove narudžbe i sve pohvale, to nam je dalo vjetar u leđa da povećamo naše proizvodne kapacitete. Sajam u Kelnu „The Tire Cologne“ je nešto najbolje što nam se moglo desiti u ovom trenutku, veliki broj posjetitelja, veliki broj održanih sastanaka i upoznavanje sa nekim od najvećih distributera guma u Europi koji su oduševljeni našim protektiranim gumama su nam već na sajmu donijeli nove narudžbe. Ponosni smo na to što smo našu firmu i našu državu predstavili u najboljem mogućem svjetlu. U budućem periodu glavni cilj nam je održati kvalitet kakav imamo”, izjavio je Adnan Tokić, direktor prodaje.

Komentari