Promrzli od hladnoće, samo ističu da žele da u Tuzlu dođe resorni ministar Salko Bukvarević. S druge strane, Bukvarević je već ranije pozvao predstavnike iz Tuzle da dođu u Sarajevo kako bi razgovarali, međutim oni na to ne pristaju.

S obzirom da se temperatura zraka sve više spušta ispod nule, demonstranti su već naložili vatru, a postavljen je i jedan šator. Pored okupljenih građana, na tuzlansku petlju pristižu i tuzlanski aktivisti koji borcima donose hranu i sokove.

Iako je ranije bila najavljena moguća akcija Specijalne jedinice, do toga, kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog MUP-a, za sada neće doći, uz obrazloženje da postoje i drugi alternativni putni pravci kojima automobili mogu saobraćati.

Inače, tuzlanski policajci danas su nekoliko sati pokušavali demonstrante mirnim putem, odnosno kroz razgovor, odgovoriti od nakane da još jedan dan provedu u blokadi petlje, ali u tome nisu uspjeli.

Demobilisani borci će i ovu noć provesti napolju, uz vatru i nadu da će dobiti ispunjenje svojih zahtjeva. Oni su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Komentari