Na prostoru za treniranje borilačkih vještina „Park“ Sižije,  10. i 11. juna, održan je 5. Aikido Seminar Aikikai u BiH i 1. Seminar SEF samoodbrane. Organizatori ove sportske aktivnosti su Udruženje za tradicionalnu japansku kulturu “Aikikai” u Bosni i Hercegovini i SEF Akademija.

Tokom cjelodnevnih aktivnosti u ova dva dana obavljena su predavanja, treninzi i polaganja za učenička aikido stepenovanja i SEF majstorska zvanja za modul A. Ovaj 5. seminar Aikikaija u Bosni i Hercegovini je istovremeno i 15. po redu aikido seminar održan u Lukavcu. Aikido treninge i ispite vodio je Saša Obradović 6. DAN, Shidoin (Aikido/Aikikai) uz asistenciju Katarine Obradović 3. DAN (Aikido/Aikikai). Mirzi Poljiću je svečano uručena diploma za Sho dan dobijen na ispitu u sklopu zimskog seminara u decembru 2016. godine u Zemunu. Slijedeći 6. Aikido seminar u organizaciji Udruženja “Aikikai” u BiH je planiran za 9. i 10. juni 2018. godine.

Seminar SEF samoodbrane su vodili David Kulišić i Branislav Lukić Luka, instruktori SEF samoodbrane.  Uslove za polaganja majstorskog zvanja za modul A SEF samoodbrane su ispunila četiri kandidata koji su opravdali povjerenje i dobili to zvanje. Naredni seminar je planiran 15. i 16. septembra 2017. godine.

Pored njegovanja borilačkih vještina, kao i prethodnih godina, odvojeno je vrijeme za kulturno-zabavni program, za koji je bila odgovorna Grupa Lucido, gdje se učesnicima seminara i gostima pruži prilika da se druže sa istaknutim umjetnicima. Program su svojim nastupima ove godine obogatili pjesnik Mario Vranješ i mladi kantautor Muhamed Kuljaninom, koji je inače i student Muzičke akademije Slobomir.

Za tri dana druženja  moglo se svašta naučiti, vidjeti i razmijeniti  iskustava majstora borilačkih vještina. Posebni su tu susreti ljudi koji se zbog raznih životnih i profesionalnih obaveza viđaju samo od seminara do seminara.

Detalje sa ovog događaja pogledajte kroz fotogaleriju koju je pripremio kolega Denis Dugonjić.

 

Komentari