Saopštenjem za javnost, a povodom uništavanja bilborda u Lukavcu obratila se OO PDA Lukavac. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Poštovane građanke i građani Lukavca!

Neugodno smo iznenađeni grubim pokušajem podvale prema Pokretu Demokratske Akcije Lukavac, koji se desio u noći sa ponedjeljka na utorak (sa 02./03.11). Jutros je osvanuo išaran veliki broj bilborda aktuelnog načelnika i njegovih političkih partnera a na mnogima od njih je ispisana i skraćenica Pokreta Demokratske Akcije, “PDA”. Najoštrije osuđujemo ovakav primitivizam i ograđujemo se od nekorektnih, vulgarnih i sramotnih oblika kampanje koji je prepoznat i za koji se tačno zna čiji je.

Stalni politički sukobi na relaciji lukavačke SDA – lukavačkog SD i na relaciji njihovih načelničkih kandidata koji su počeli još puno prije zvanične kampanje za lokalne izbore, pokušavaju se prenijeti i na druge političke subjekte. Ovoga puta se u ove igre pokušava uvesti Pokret Demokratske Akcije Lukavac kao politička stranka koja na lokalne izbore izlazi sa svojim kandidatom za načelnika općine Lukavac i listom za Općinsko vijeće. Ovaj recept već je primjenjivan na bilbordima PDA još 2018 godine kada su uništavani na sličan način kao i ovi bilbordi SD-a. Nas gospodo, vaša svađa i vaši računi ne interesuju. Ravnajte ih među sobom, ali bez nas.

Naš kandidat za načelnika i naša lista za OV, sa odgovornim kandidatima vode bitku za bolji Lukavac i po tome se očigledno veoma razlikujemo od ostalih stranaka. Ističemo svoje kvalitete bez blaćenja drugih i raditi ćemo za dobrobit naše Općine bez obzira ko bude načelnik i ko bude činio većinu u Općinskom vijeću.

Ovu sramnu kampanju protiv nas, to je sada već izvjesno, vodi nemoćna lukavačka SDA i evo još jedne potvrde zbog čega je veliki broj naših članova napustilo tu stranku, jer se već odavno vidjelo da taj brod tone i vuče za sobom društvo u cjelini. Ne prihvatamo nikakva svrstavanja ni etiketiranja. Na lokalnim izborima mi smo autohtoni zastupnici Lukavca i njegovih najboljih interesa.

Najveća razlika između nas iz PDA koji vodimo korektnu predizbornu kampanju i nervoznih ”medijskih menadžera” u lukavačkoj SDA, je u tome što mi nikada nećemo dozvoliti da se naša kampanja vodi od strane jeftinih, isluženih i frustriranih likova jer oni nama ne trebaju.

Pitamo se nakon ovog čije bilborde ste sledeće nanišanili, vjerovatno naše, jer svoje nećete dirati, pa neka, navalite svom svojom snagom jer ste to već radili i prije, ali sigurno vam to neće pomoći. Nakon ovih lokalnih izbora otvorit će se u Lukavcu nova stranica u kojoj će ključne procese za razvoj preuzeti ljudi kojima je glavni prioritet, razvoj i prosperitet, kao i harmoniziran razvoj grada, mjesnih zajednica i naših sela.

Pozivamo mladog lukavačkog predsjednika SDA i ujedno kandidata za načelnika, Irfana Halilagića, da obuzda svoje jurišnike, te umjesto niza zloupotreba i manipulacija i uništavanja tuđe imovine, prihvati dobronamjeran savjet Pokreta Demokratske Akcije Lukavac.

Više ćete imati podrške ako budete vodili pozitivnu i afirmativnu kampanju. Blaćenjem neistomišljenika, lažima i agresijom samo dokazujete da ste upravo vi ono čega se Lukavac mora osloboditi ako sebi misli dobro.

Komentari