Kompanija iz Kipra planira u Bosni i Hercegovini graditi najveći zabavni park u ovom dijelu Evrope koji će se nalaziti na Malinjaku (MZ Turija) u općini Lukavac.

Investitor ovog projekta je kompanija Farrag Fun World u vlasništvu Egipćanina Mohameda Farraga koji zajedno sa suprugom Fatimom Nouhaily živi u Libanu, piše Akta.

Načelnik Općine Lukavac Edin Delić prije nekoliko dana je putem društvene mreže Facebook svojim pratiteljima otkrio da je jedan projekat u povojima.

“Mislili smo ne govoriti o ovome dok ne obavimo svoj dio posla. Fenomenalna ideja uz podršku Vlade TK (ne finansijsku!) ima realne šanse da uspije. Zainteresirani investitori su objavili svoje namjere a mi obećavamo da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da ideja ugleda svjetlo dana”, napisao je na Facebooku Delić, koji je ujedno podijelio link Facebook stranice Magic Landa Bosnia and Herzegovina.

I pored toga što je načelnik otkrio dio informacija o novom projektu u BiH Mohamed Farrag za Akta.ba je kazao kako će sve informacije na raspolaganju biti 4. decembra kada je planirao u Bosni i Hercegovini najaviti projekat zabavnog parka koji bi trebao biti jedan od boljih u Evropi, a činit će ga ogroman Roller Coaster, dvorana za kuglanje sa 16 staza i 4 staze za VIP, karting za djecu i odrasle, više od 40 različitih sprava za zabavu, više od 50 sprava za djecu, ogromno dječije igralište, rođendansku dvoranu, specijalnu zonu “Dobrodošli u budućnost” koja uključuje VR i veliki broj lasera, mnoštvo restorana i trgovina.

Kako je otkrio Farrag zabavni park će biti sličan Disneylandu, a u cilju realizacije ove investicije već narednog mjeseca planirao je otvoriti kompaniju u BiH.

Komentari