Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, načelnik općine Lukavac, Edin Delić, obradovao je danas prigodnim paketićima mališane UG “Mali svijet”.

„Ovo je danas jedan jako lijep događaj. Tradicionalno, otkako postoji ovo Udruženje, kao i do sada, uvijek nas je podržavala lokalna zajednica, općina i načelnik. Ovdje pohađa tretman 86 djece i za sve njih su obezbjeđeni paketići. Ovom prilikom se zahvaljujem načelniku, Edinu Deliću, kao i Općini Lukavac, te našoj lokalnoj zajednici jer smo prošli jednu veliku kampanju, koja je još uvijek u toku i dobili smo nesebičnu podršku.Hvala od srca u ime čitavog našeg kolektiva i roditelja djece“, poručila je Almedina Osmanović, sekretar UG “Mali svijet”.

Danas je, u velikoj sali Centra za kulturu, za prvačiće svih osnovnih škola na području naše općine općine, organizovana i prigodna predstava “Želim želja 10”, uz besplatan prevoz i povratak, a po završetku predstave uručeni su im i novogodišnji paketići.

„Ovo je dan dječije radosti u ovom gradu i svi smo nekako inspirirani i ispunjeni pozitivnom energijom. Zahvaljujem se i nastavnicima, učiteljima, upravama škola, Centru za kulturu,  kao i jednom velikom timu koji je ovo lijepo organizirao da bi sve za djecu bilo savršeno“, kazao je načelnik Delić, čestitavši nastupajuće praznike.

Općina Lukavac je ove godine obezbijedila oko 700 novogodišnjih paketića za najmlađe Lukavčane. Jučer su paketići podijeljeni za djeci koja pohađaju JU Dječije obdanište Lukavac, a obezbijeđeno je i oko devedeset paketića za djecu iz porodica korisnika socijalne pomoći.

Komentari