Vijećnici Općinskog vijeća u Lukavcu danas su usvojili  Odluku o imenovanju privremenog Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Lukavac. Predsjednik i članovi su imenovani na period u trajanju od najviše tri mjeseca.

Za Odluku o imenovanju privremenog Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Lukavac je bilo 17 vijećnika, protiv osam, dok su tri vijećnika bila suzdržana. Vanredna sjednica je sazvana na zahtjev 13 vijećnika te je donosena Odluka o imenovanju privremenog UO JZU Dom zdravlja Lukavac.

Odluka koju su vijećnici danas usvojili, je nezakonita, tvrdi načelnik Lukavca, Edin Delić, jer samo je načelnik ovlašten da predloži članove UO.

Delić je najavio poduzimanje pravnih koraka, a napominje i da bi Dom zdravlja mogao biti doveden u tešku situaciju što ozbiljno   ugrožava i zdravstvenu zaštita stanovnika.

JZU Dom zdravlja u Lukavcu mjesecima je poslovala bez legalne uprave i organa rukovođenja. Na mogućnost kolapsa ove zdravstvene ustanove, upozorovali su i predstavnici Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona i ZZO TK.

Odmah po završetku vanredne sjednice, nalčelnik Edin Delić održao je konferenciju za medije koju prenosimu u nastavku:

Komentari