Izborni štab SDBiH Lukavac
OO SDBiH Lukavac oglasila se saopštenjem za javnost povodom otvorenja novih prostorija ove stranke u centru grada te posjete delagacije SD BiH općini Lukavac. Saopštenje prenosimo u cijelosti u nastavku:
Dana, 31.8.2020.godine, u povodu otvaranja kancelarije IŠ SDBiH Lukavac, imali smo čast ugostiti delegaciju SDBiH i prisustvovati svečanoj press konferenciji za medije čija tema je bila: ,,Napredak Lukavca u prethodne četiri godine“.
Ispred SDBiH Lukavac prisutnima su se obratili načelnik Edin Delić, a u ime predsjednika SDBiH Lukavac, koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati ovom svečanom događaju, prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu Esma Omerdić.
Na press konferenciji medijima su se obratili načelnik Edin Delić, koji je istakao da je u prethodne četiri godine uradio puno važnih stvari za naš grad i općinu, posebno istakavši da je iako je cijelu jednu godinu mandata izgubio na opozivu, ipak uspio usmjeriti našu općinu na uzlaznu putanju.
Edin Delić, načelnik općine Lukavac
Od brojnih većih i manjih projekata posebno je istakao uređenje pružnog prelaza, rasvjete, uređenje zgrade općine, rad na infrastrukturi u brojnim okolnim mjestima, uređenje korita rijeke Turije, Spreče, Jale, svima poznati projekat WATSAN, izgradnju šetališne zone u centru grada. U narednom mandatu, slijedeći Strategiju razvoja općine Lukavac, prioritet će biti izgradnja fabrike pitke vode, podrška razvoju novih privrednih subjekata u našoj općini, ali i pomoć postojećim privrednim subjektima.
U planu je i da završi Regulacioni plan gradske zone kojeg nismo nikako imali od rata, rekonstrukciju saobraćajnog sistema izgradnjom kružnih tokova i drugim vidoma unapređenja saobraćajnica. Načelnik je istakao da ima namjeru i da posebnu pažnju posveti ugroženim kategorijama stanovništa kroz razne vidove podrške, potom da intenzivno radi na jačanju ekonomskog razvoja naše općine. Istakao je i da očekuje da će nakon izbora imati Općinsko vijeće koje se neće ponašati neprijateljski prema načelniku i koje će skupa sa načelnikom raditi u interesu naših građana.
Enver Bijedić, predsjednik SDBiH
Prisutnima se obratio i predsjednik stranke Enver Bijedić koji je istakao da je ponosan na Lukavac, a posebno na našeg načelnika Edina Delića koji rezultatima svoga rada dokazuje da je istinski socijaldemokrata jer slijedi i poštuje sve izvorne principe socijaldemokratije. Poželio je sreću svim našim kandidatima na listi za Općinsko vijeće i objasnio da očekuje što više mandata koji će našem načelniku za vrijeme njegovog drugog mandata biti velika podrška kako bi načelnik što uspješnije mogao realizirati svoje planove.
Načelnik Edin Delić je istakao na kraju i da Lukavac je uradio u ove četiri godine puno na svom razvoj, istakao je i da naša kampanja neće biti prljava jer mi nećemo tokom kampanje pričati o drugima već planiramo prezentirati naše rezultate i naše jasno zacrtane planove. Radimo i radit ćemo u interesu naših građana. Cilj nam je da pored načelnika, imamo i što više mandata u Općinskom vijeću, kako bismo na neometan način mogli i dalje uljepšavati i uređivati našu općinu i naš grad.
Nakon press konferencije, prisutni su obišli aktivna gradilišta u gradskom jezgru kao i posjeta firmi Boxmark.
Posjeta se završila polaganjem cvijeća na centralnom spomen obilježju poginulim borcima i šehidima Općine Lukavac i na Spomen kosturici Macan Marija.

Ova posjeta je bila protokolarna i bez svečanih primjesa zbog velike žalosti nastale usljed gubitka našeg istaknutog člana Seada Suljića. U to ime svi prisutni su mu odali počast učenjem fatihe ili minutom šutnje.

Komentari