U prostorijama Centra za kulturu Lukavac otvorena je izložba Art Centra Lukavac prilikom čega je izloženo 69 djela nastalih na  Međunarodnoj likovnoj koloniji Svatovac 2016.

U pitanju je Šesta likovna kolonija Svatovac koja je okupila preko 40 umjetnika, a trajala je od 7. do 10 jula 2016. godine.

Nedovano smo obilježili pet godina postojanja oslikavanjem stubova ispred Centra za kulturu Lukavac. Ovo večeras je šesta po redu izložba radova sa Likovne kolonije Svatovac. Izložba je upriličena povodom Dana Općine Lukavac i građani će istu moći pogledati do kraja septembra, do kada je izložba i otvorena. Zahvalio bi se Općini Lukavac, koja nas sve ove godine podržava i aktivno sudjeluje u realizaciji Likovne kolonije Svatovac i svim sponzorima na nesebičnoj pomoći oko realizacije projekta Likovna kolonija Svatovac“, rekao je Emir Nuhanović, predsjednik UG Art Centar.

Izložbu je otvorio prof. Zikrija Isaković, savjetnik načelnika za oblast društvenih djelatnosti koji se obratio pristunim:

Poštovani prisutni, cijenjene dame i ‘damovi’ kako ja to volim reći, poklonici umjetnosti veliko mi je zadovoljstvo što stojim ovdje ispred vas i što umjetnicima mogu poželjet da se ispune sve želje i svi snovi jer znamo i ja sam donekle vezan za umjetnost pa je ta želja u meni kao i u svima vama ta koja je rasplamsala mnoge ideje koje treba realizovati. Znam sigurno i to da svaka ideja koja treba da se realizuje, nije baš jednostavna, jer oni koji bi trebali to da pomognu ne pomognu u pravom trenutku, ali često imamo onu rečenicu koja nas vadi iz svega: Vremena su takva, teško je, a za novac je sigurno uvijek teško“.

Obzirom da je općina u znaku lokalnih izbora članovi Art Centra predstavili su se kao neka lista Općine Lukavac.

Kako je općina u znaku izbora tako smo i mi večeras da kažem neka lista Općine Lukavac, moto nam je kultura i  -Mi neznamo, a vi uživajte-, rekao je predsjednik udruženja, Emir Nuhanović.

Art Centar Lukavac  svim donatorima i pokroviteljima projekata uručio je prigodne poklone i zahvalnice.

 

 

Komentari