Ćazim Nezirović (68) danas je ostvario svoj životni san, nakon što je biciklom stigao iz Švedske u svoj rodni grad, Lukavac.

Na ovaj hrabri biciklistički poduhvat Ćazim se zaputio još 5. juna ove godine, a danas je svoj trijumf podijelio sa dragim prijateljima koji su ga sa nestrpljenjem čekali ispred hotela „Lukavac“.

-Bila je to moja životna želja i prije tri-četiri godine sam htio poći biciklom za Lukavac prvi put, međutim, dešavale su mi se neke stvari zbog kojih sam to morao odgoditi. Ove godine sam čvrsto odlučio da krenem i uspio sam, te nakon otprilike 2.170 pređenih kilometara stigao u Lukavac, kazao je Ćazim.

Inače, biciklizmom se aktivno bavi deset godina, a učestvovao je na brojnim takmičenjima, turama i uspješno prelazio dosta zahtjevne biciklističke etape. Za sebe kaže kako je uporan i istrajan u svemu što odluči, te da na neki način želi motivirati i druge da ostvare ono što zamisle.

-Išao sam od Milana do Rima, od Štokholma do Osla, od Štokholma do Berlina…Učestvovao sam i u tradicionalnoj biciklističkoj vožnji oko drugog po veličini jezera Vatern u Švedskoj. I ranije sam dolazio u Lukavac onako turistički, ali nikada na ovaj način, biciklom, dodaje Ćazim.

Ćazimovi prijatelji koji ga dobro poznaju kažu da nikada nisu ni sumnjali da će uspješno stići na svoj cilj. U našem gradu zadržat će se kratko, a svoje vrijeme ovdje, planira provesti upravo u društvu prijatelja.

Komentari