Nakon poraza Radničkog na stadionu “Jošik” u 11. kolu od  NK “GOŠK” rezultatom 0:1, stručno režiranog od strane sudije Sarajkića, Irfan Džindić podnio je neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba lukavačkog prvoligaša.

Iako smo prije nekoliko  dana u razgovoru sa  “Džindom” dobili potvrdu da će na mjestu prvog čovjeka struke ostati do kraja polusezone, nakon ovog poraza, za koji kaže da je potvrda iživljavanja nad klubom iz Lukavca, dobili smo još jednu ostavku u nizu.

” Da, istina je da sam odmah nakon utakmice podnio neopozivu ostavku, jer ovo što nam se desilo u utakmici sa GOŠK-om više nije slučajnost. Očito je  sudija došao da završi posao u korist gostiju. Ovakva drskost sudije nije zabilježena u Lukavcu svih ovih godina.  U ponedjeljak ću se pojaviti na treningu da se igračima zahvalim na svemu što smo trpjeli  zajedno svih ovih mjeseci. Onakva energija, želja kod igrača bila je dokaz da smo silno ušli u utakmicu sa očekivanjem da osvojimo tri boda u ovom susretu, koja su i pored svega toga zaslugom sudije otišla u Gabelu. Svi koji su bili na utakmici vidjeli su da je igrač GOŠK – a nakon starta u 57. minuti na Ćosiću, koji je krenuo prema protivničkom golu, trebao dobiti crveni karton, da bi se onda u narednom napadu desilo isključenje našeg igrača, bez ikakvog smisla. Reakcija svih sa tribina na odluku Sarajkića daje mi za pravo da tvrdim da smo drastično oštećeni. Ja sam od dolaska na klupu Radničkog činio sve što je bilo u mojoj moći da pošteno i sportski završimo ovu polusezonu, ali zaista više ne ide. Žalosno je da nakon odličnog starta mlade ekipe, slobodan ću biti i reći da je ovo najmlađa na Balkanu u seniorskom takmičenju, nismo naišli na ikakvu reakciju u Lukavcu. Momci nemaju nikakvu podršku, niko ne stoji iza njih i u tom ambijentu, sami protiv svih definitivno nije moguće raditi. Dok naši lokalni moćnici ispijaju kafe po kafićima i pričaju priče u vezi Radničkog ne radeći ništa konkretno, mi sa druge strane imamo situaciju da protivnici koriste našu neorganizovanost u klubu i da se u dogovoru sa sudijama Radnički krade na našem terenu” – rekao je za kraj Džidić.

Kakva će biti budućnost Radničkog bez Uprave, trenera i bilo kakve podrške lokalne zajednice ostaje da vidimo u narednim danima.

db

Komentari