Ilustracija
Ilustracija

Za 392 učenika, osnovnoškolsko obrazovanje sa područja općine Lukavac je završeno, a za sve njih u svih osam osnovnih škola upriličen je prigodan program uz dodjelu diploma i proglašenje učenika generacije.

OŠ Lukavac Grad ispratila je 98 učenika, 18 više nego protekle godine, a laskava titula učenika generacije dodjeljena je Neiri Gutić.  OŠ Lukavac Mjesto za razliku od predhodne godine ispratila je 10 maturanta više, odnosno njih 66, a titula učenika generacije pripala je Anesi Hadžić. Ova titula u OŠ Puračić pripala je Elvedini Bektić, a ova škola je imala 15 maturanata više nego predhodne godine te je ispratila generaciju od 55 maturanata.

Osnovno obrazovanje u OŠ Poljice završilo je 44 učenika što je za 13 više od protekle generacije, a najbolja među njima bila je Emina Beganović, dok je učenik generacije OŠ Dobošnica Adin Memić škola je ispratila ukupno 28 maturanata.

OŠ Gnojnica oprostila se od 37 učenika, a Harun Bećić proglašen je učenikom generacije. OŠ Prokosovići ove godine je imala 30 maturanata, a najbolja među njima bila je Berina Kučuković. OŠ Turija ispratila je ove godine genraciju od 34 maturanta, a laskavu titulu učenika generacije ponijela je Burgić Lejla. Prema podacima sa kojima raspolažemo u ovoj školskoj godini osnovno obrazovanje završilo je 67 učenika više u odnosu na predhodnu godinu.

Kako su nam saopćili direktori i pedagozi škola i ove godine ispraćena je izuzetno dobra generacija učenika. Pored odličnog uspjeha učenici su na raznim takmičenjima na svim nivoima postizali odlične rezultate, a veliki broj njih ostvario je plasman i za državni nivo.

Pored učenika generacije posebna priznanja u svih osam osnovnih škola dodijeljena su i učenicima koji su tokom školovanja imali sve petice, ali i oni koji su pokazali posebna znanja i talenat te ostavrili zapažene rezultate na raznim takmičenjima u okviru nastavnih i vannastavnih aktivnosti.

RTV Lukavac

Komentari