Povodom obilježavanja 25. godišnjice Misije OSCE-a u BiH, u kabinetu Općinskog načelnika upriličen je svečani prijem kojem je prisustvovala delegacija OSCE-a, Općinski načelnik  Edin Delić i Predsjedavajući Općinskog vijeća gosp. Suad Salibašić sa saradnicima, te predstavnici vjerskog, društvenog, kulturnog i političkog života općine Lukavac.

 

Prijemu je prethodila sadnja 25 kvalitetnih sadnica drveća na prostoru ispred JZU Doma zdravlja Lukavac čime je na simboličan način obilježena 25. godišnjica Misije OSCE-a u BiH, ali čime je ovaj prostor i sadržajno obogaćen.

Ovom prilikom, zamjenik šefice OSCE BiH, Dmitry Iordanidi je nakon svečane sadnje drveća  pohvalio Općinu Lukavac za ekološke inicijative.

Misija OSCE-a u BiH bila je partner u mnogim ključnim procesima, uključujući reformu izbora i odbrane, a kako je poručeno sa jučerašnjeg događaja Misija OSCE-a u BiH ostaje i dalje kao partner i prijatelj, pomažući  našoj zemlji da u svakom pa i ekološkom segmentu  napredak učini mogućim i boljim.

Komentari