U Osnovnoj školi “Poljice” u toku je realizacija dva značajna projekta. Jedan od njih je rješavanje dugogodišnjeg problema vodosnabdjevanja ove ustanove, a prema riječima direktorice Alme Gutić inicijativa je pokrenuta od strane mještana ovog naselja, roditelja i menadžmenta škole.

Ovaj projekat nam je jako bitan s obzirom da je problem vode višegodišnji i to ne samo škole nego i Poljica u cjelini. U projekat su uključeni prije svega mještani, roditelji i uposlenici škole koji su svojim nesebičnim zalaganjem i novčanim prilozima pomogli i još uvijek pomažu da se on realizuje. Izvođač radova je firma “Papago”, i moram spomenuti da je vlasnik ove firme smanjivši cijenu radova, pokazao da mu profit nije na prvom mjestu nego dobrobit djece, ističe direktorica Alma Gutić.

Radovi će biti okončani za petnaestak dana kada će i pitka voda poteći slavinama ove škole na zadovoljstvo i učenika u uposlenika. U istom periodu realizuje se i drugi projekat, a radi se o zamijeni ulaznih vrata za učenike na centralnoj i područnoj školi.

Ovaj projekat je pokrenulo Vijeće roditelja. I u njega su se uključili roditelji, mještani i škola, a ja bih posebno izdvojila i sva četiri džemata Poljica koji su prikupili značajna novčana sredstva kako bi se projekat mogao realizovati. Izvođač ovih radova je lokalna firma “Alu-Prom” koji je uvijek imao razumijevanja i cijene prilagođavao našim mogućnostima. Zahvalila bih se i našim lokalnim privrednicima koji su uvijek bili spremni da pomognu, dodaje direktorica.

Iz škole najavljuju da će u narednom periodu nastaviti sa sličnim projektima kako bi stvorili što bolje uslove za rad. Trenutno ovu školu pohađa ukupno 390 učenika. Pored realizacije pomenutih projekata očekuju i dobre rezultate sa nedavnog vrednovanja škola od strane Pedagoškog zavoda koji će biti objavljeni do kraja ove sedmice.

Komentari