Kraj sedmice JU OŠ “Poljice” protekao u obilježavanju Međunarodnog dana porodice – 15. maj.  U okviru manifestacije, organizovan je okrugli sto na kome su  se roditeljima, nastavnicima, učenicima i predstavnicima lokalne zajednice prezentovali najuspješniji likovni i literalni radovi  učenika.

Najuspješni učenici i njihovi literarni radovi (njih ukupno pet)   su nagrađeni sa prigodnom knjigom. Nagrade je obezbijedila međunarodna nevladina organizacija Save the Children, koja je partner u sprovođenju projekta „Dostupno i kvalitetno obrazovanje za djevojčice i dječake Rome“.

U sklopu manifestacije pedagog škole gospodin Admir Osmanović, roditeljima je prezentovao Akcioni plan saradnje porodice i škole, a koji ima sljedeće zadatke:

  • Poboljšati kvalitet uključenosti roditelja u školskim aktivnostima.
  • Prevenciju ranog napuštanja školovanja i izostajanja sa nastave.
  • Poboljšati kvalitet savjetodavnog rada sa roditeljima, kroz predavanja i radionice.
  • Osnivanje „Kutka za roditelje“ sa bibliotekom.

U organizaciji okruglog stola učestvovali su učenici Vijeća škole, prof. bosanskog jezika i književnosti Enisa Imamović i nast. bosanskog jezika i književnosti Nuhić Erna, prof. engleskog  jezika i informatike Elzina Fajić i Amira Kovačević, kao i nastavnica predškolskog odgoja Azra Arapčić.

U ovom dijelu objavljujemo najuspješniji literarni rad učenice šestog razreda Nuhić Zerine (mentorstvo nastavnicabosanskog jezika Nuhić Erna):

Porodica

Porodica rijetko koja,

živi srećno kao moja.

Svako svoja prava zna

Tata, mama, seka i ja.

Jedna porodica, jedna planeta,

jedna porodica stub cijelog svijeta.

Složne porodice dvorce grade,

a nesložne teško rade.

I u dobru, i u zlu

Porodica je uvijek tu.

Porodica je kad imaš sestru il’ brata.

Kad te vole mama i tata.

Kad su ljubav i sreća uvijek sa nama

Kad te navečer uspavljuje mama.

To je moja porodica draga,

Vrednija od blaga.

 

Komentari