OŠ Lukavac Grad - Foto: Lukavacki.ba
OŠ Lukavac Grad - Foto: Lukavacki.ba

OŠ Lukavac Grad prekida nastavu zbog neadekvatnih uslova za izvođenje nastave, a uprava škole obraća se saopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Menadžment škole, zajedno sa Vijećem roditelja JU  OŠ „Lukavac Grad“ Lukavac, na sjednici održanoj 03.11.2016. godine donijelo Odluku, da usljed neadekvatnih uvjeta za normalno realiziranje  nastave (zbog nedostatka centralnog grijanja), obustavi nastavni proces do sanacije havarije  na grejnoj mreži unutar škole. Nastavni sati se neće realizirati u četvrtak i petak, 03. i 04. novembra 2016. godine, a za sve promjene bit ćete obaviješteni preko web stranice škole.

Obzirom da je u petak, 28.10.2016.godine došlo do havarije na ekspanzivnoj posudi koja se nalazi ispod krova, bili smo primorani da isključimo grijanje u školskoj zgradi kako ne bi stradale pumpe. Nova ekspanzivna posuda se mora ugraditi preko krova školske zgrade, ali  vremenske prilike nam to ne dozvoljavaju.

Uz sve napore koje je uložila Uprava škole, nismo omogućili adekvatne uvjete za realiziranje nastavnih sati. U narednim danima očekujemo instalaciju ekspanzivne posude, te normalizaciju stanja.

Komentari