U povodu najavljenih protesta građana zbog ukidanja linija javnog prijevoza u više od 10 mjesnih zajednica sa područja Općine Lukavac, saopštenjem za javnost oglasila se Općinska organizacija SDP BiH Lukavac  koje prenosimo u nastavku!

Povodom najavljenih protesta za sutra povodom ukidanja autobuskih linija, Općinska organizacija SDP BiH Lukavac daje podršku građanima u opravdanim zahtjevima zbog ukidanja autobuskih linija ali osuđuje instrumentalizovanje protesta u političke svrhe. Smatramo da je opravdan gnjev građana usmjeren na pogrešnu adresu.

Odgovorni krivac za nastale probleme je Junuzović kopex, koji je selektivno odabrao određene Mjesne zajednice i ukinuo autobuske linije te građanima onemogućio pravo slobodnog kretanja. Zbog ove činjenice smatramo da je prava adresa za proteste sjedište kompanije Junuzović kopex.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac daje punu podršku općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom Delićem u iznalaženju rješenja povodom ukidanja autobuskih linija javnog prevoza od strane Junuzović kopexa.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac

Komentari