Uručenje certifikata OV - Foto: Lukavacki.ba
Uručenje certifikata OV - Foto: Lukavacki.ba

U prostorijama PU Lukavac, novoizabranim vijećnicima uručeni su certifikati i obrasci koje su dužni popuniti i predati u određenom vremenskom roku. 

Na početku ove ceremonije, novim izabranicima građana Općine, obratila se sekretar OV Izeta Bajrić, koja im je poželjela sreću i uputila čestitke na mandatu vijećnika. Pored toga, onim koji do sada nisu radili u Vijeću, date su upute o onome što moraju ispuniti, prije stupanja na dužnost.

Novoizabranim vijećnicima obratio se i “načelnik iz naroda”, Edin Delić, sa čestitkama i željom da u naredne četiri godine njihova suradnja bude na što većem nivou. Iskazao je želju za rješavanjem ključnih problema Općine, sa očekivanjem da će u tome imati podršku i vijećnika. Još jedna od važnih stvari, koju novi načelnik ima u vidu da u narednom periodu realizuje, je i administrativno olakšavanje pristupa informacijama, ali i još bolji uslovi rada za OV. Sve planirano i zamišljeno, realizovat će se u cilju što bolje suradnje, učinkovitijeg obavljanja povjerenih funkcija i naravno enormnijem rješavanju vijećnićkih pitanja.

U prvom redu očekujem da služe građanima. To podrazumijeva da očekujem da realizuju ono zbog čega su ljudi njih izabrali. Uvjeren sam da vijećnici koji budu služili građanima neće apsolutno nikakvog problema imati ni sa načelnikom, bez obzira kojoj političkoj stranci pripadali, jesu li nezavisni, zavisni, dio većine ili slično, istakao je načelnik Delić.

Načelnik se nada, da će svi vijećnici prihvatiti činjenicu da je on dobio mandat i izabran za načelnika naše općine, sa svim nadležnostima i funkcijama koje ima. Prema riječima načelnika, svu svoju energiju će crpiti da riješi problematiku i pitanja od interesa građana, a to očekuje i od vijećnika. Povjerenje su dobili od građana i to ne smiju izigrati.

Novim/starim vijećnicima, na prigodan način, certifikate je uručio Dževdet Osmanbegović, predsjedavajući OV iz prošlog saziva.

« of 2 »

Komentari