Općinski načelnik Dr. Edin Delić sa saradnicima, u okviru planiranih posjeta mjesnim zajednicama, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, upriličio je konstruktivne radne posjete mjesnim zajednicama Poljice Gornje i Poljice Donje, prilikom čega je održan sastanak sa predsjednicima, članovima Vijeća ovih mjesnih zajednica i mještanima.

 

Predstavnici Vijeća mjesnih zajednica i mještani su ukazali na najprioritetnije probleme sa terena za rješavanje među kojima su posebno izdvojili rješavanje problema vodosnabdijevanja, a zatim su Edin Delić i Pomoćnik Općinskog načelnika obrazložili započete i planirane infrastrukturne radove koji se tiču mjesnih zajednica Poljice Gornje i Poljice Donje.

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, između ostalog, istakao je da je stekao utisak da je atmosfera u Vijećima mjesnih zajednica dosta konstruktivnija, te da je saradnja bolja nego u periodu koji je iza nas.

Cilj i današnje posjete je produbljivanje saradnje sa Vijećima mjesnih zajednica, kao i definisanje pravca djelovanja kako bi se sagledale mogućnosti za realizaciju prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Za naredni utorak planirana je posjeta mjesnim zajednicama Gnojnica i Berkovica.

Komentari