U zgradi Općine Lukavac, utorak popodne potpisan je Sporazum o saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice na temu “Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK”.

Predmet Sporazuma je partnerska realizacija projekta “Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK” u periodu juni 2018. – decembar 2021. godine. 

-Potpisali smo sporazum o nastavku saradnje na realizaciji projekta
“Demokratsko i ekonomsko osnaživanje nerazvijenih zajednica u TK” koji Fontacija tuzlanske zajednice sprovodi na ukupno pet općina. Ovo je prilika da nastavimo uspješno saradnju sa općinom Lukavac i naredne tri godine i ja se nadam da će to biti uspješna saradnja kao i proteklih pet godina, kazao je Ismet Sokoljanin, program menadžer Fondacije Tuzlanske zajednice.

Cilj ovog projekta je unaprijediti uslove življenja, naročito u rubnim zajednicama, kroz podršku procesu samoorganizovanja građana, provedbi projekata usmjerenih na poboljšanje infrastrukture zajednice i provedbi poduzetničkih inicijativa i inicijativa mladih.

-Ovo je još jedan od onih vidova saradnje u kojima novac nije ključna stvar, kako za našu općinu, tako i za Fondaciju tuzlanske zajednice. Mi naravno participiramo određenim sredstvima i finansiramo neke projekte zajednički, ali suština je da mi njihovo golemo iskustvo prakse, tehnike i rada implementiramo na našem terenu. U protekle dvije godine imali smo dosta dobru saradnju i ja ne vidim razlog da tako ne nastavimo u budućnosti. Ove godine smo se potrudili da saradnju podignemo na još jedan viši nivo i da uključimo još nekoliko mjesnih zajednica u saradnju sa Fondacijom tuzlanske zajednice kako bi popravili kvalitet života u svojim sredinama, kazao je Edin Delić, načelnik Općine Lukavac nakon potpisivanja ugovora.

Komentari