Alarmantna politička situacija na Tuzlanskom kantonu bila je tema jučerašnjeg sastanka Predsjedištva OO SDP BiH Lukavac.

Suočeni sa činjenicom da su građani taoci interasa političkih centara moći iz Sarajeva i da zbog toga građanke i građani Lukavca trpe ogromne posljedice u smislu milionskih grantova za generacijske projekte kao što je pitka voda, regulisanje korita vodotoka, problem zagađenosti i niz drugih gorućih problema koji se mogu riješiti ili ublažiti, Predsjedništvo OO SDP BiH Lukavac donijelo je zaključak da je ZA ulazak u vlast sa SDA na nivou Skupštine Tuzlanskog kantona i tražimo od predstavnika OO SDP BiH Lukavac zastupnice Mirele Memić u Skupštini Tuzlanskog kantona da podrži ovaj prijedlog za ulazak u vlast sa SDA na nivou Tuzlanskog kantona.

Općinska organizacija SDP BiH Lukavac je u službi građana. Zbog novčanih tranši od aktuelne Vlade TK koje su preusmjerene u Sapnu, Banoviće i druga PDA uporišta samo u 2018. godini građani Lukavca i Tuzle su oštećeni za milionske iznose, puno više nego što su građani Lukavca uskraćeni od prethodnih vlada.

Imamo odgovornost prema građananima i onima koji su nas podržali i dali nam priliku da implementiramo plan i program koji prezentovali.

OO SDP BiH Lukavac

Komentari