Služba za informisanje OO SDA Lukavac danas (3. aprila 2017.) se obratila saopštenjem za javnost povodom izjava za medije načelnika Općine Lukavac, Edina Delića nakon povlačenja tačke o izglasavanju budžeta za 2017. godinu na 5. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac koja je održana 30. aprila 2017. godine.

Podsjećamo, prije početka sjednice, načelnik Edin Delić, Kolegiju OV Lukavac uputio je obavijest da povlači Izglasavanje budžeta za 2017. godinu, a kao razlog je naveo obiman broj amandmana, od kojih je određeni broj bio usmjeren na nezakonito trošenje novca, a obrazloženje koje je dao medijima možete pročitati u tekstu – Završena 5. redovna sjednica OV Lukavac.

U nastavku prenosimo saopštenje OO SDA Lukavac u izvornom obliku:


Tokom konferencije za medije koja je održana danas (3. aprila 2017.) u svečanoj sali Općine Lukavac, načelnik Delić odlučno je demantovao iznesene tvrdnje u saopštenju OO SDA Lukavac.

Edin Delić, načelnik Općine Lukavac, Konferencija za medije

-Kompletna dosadašnja procedura u skladu je sa zakonom i poslovnikom i tamo je navedno da se budžet može povući. Budžet je prošao javnu proceduru i objavljen je u decembru protekle godine i kao takav je publikovan OV. Od dana objave budžeta na OV u decembru do dana kada su podnijeli amandmane, niti jedan konstruktivan prijedlog, primjedbu ili pitanje nisam dobio od Stranke demokratske akcije. Dakle, to je taj budžet koji smo mi imali i u međuvremenu drugog budžeta nismo imali. Budžet je krenuo kao prijedlog  mog prethodnika Mujkića, prošao kompletnu javnu proceduru, a kada je u decembru odbijen zvao sam vijećnike da razgovaramo o prijedlogu budžeta i smatram da nije moglo transparentnije, odgovorio je načelnik Delić na pitanje novinara portala Lukavacki.ba za komentar o saopćenju OO SDA Lukavac i dodao da još uvijek poziva kolege iz SDA na razgovore kojima će prisustvovati mediji što će dovoljno pokazati o transparentnosti i demokratičnosti načelnika Općine Lukavac.

 

Komentari