Press konferencija OO DF Lukavac

OO Demokratska fronta Lukavac održala je konferenciju za medije prilikom čega je predstavila svoje ideje i stavove koje zagovara i namjerava sprovoditi u djelo u nadolazećem periodu. 

Pristunim se obratio nosilac liste za Općinsko vijeće Lukavac, Emir Imamović:

“Demokratska fronta ove godine prvi put izlazi na lokalne izbore. Na listi imamo pretežno mlade kandidate, raznih zanimanja koji mogu odgovoriti svim zadacima koji se stave ispred njih. Građani će imati priliku da se upoznaju sa nama, našim planom i programom na taj način što će vidjeti da mi vodimo kamapnju na jedan drugačiji način od onog koji je ranije bio u praksi. Radi se o tome da mi prilazimo građanima direktno, dolazimo do građana, razgovaramo sa njima i direktno predstavljamo naš program i na taj način od njih prikupljamo informacije o problemima na lukavačkoj općini, odnosno konkretno u toj mjesnoj zajednici gdje imamo probleme. Naša očekivanja nakon izbora jesu da mi očekujemo jedan zavidan rezultat, da ćemo biti zastupljeni u OV i da ćemo biti dio vlasti. Također očekujemo, da će naš zajednički kandidat za načelnika Dr. Edin Delić pobijediti, a to pokazuju i ankete koje se provode u proteklom periodu i te ankete pokazuju da smo mi jedna od vodećih stranaka, odnosno jedna od vodećih koalicija.”

Tokom konferencije za medije  istaknuto je da predizborna kampanja na Općini Lukavac dobija obrise iznimno prljave i nekorektne kampanje, a također raspoložu informacijama sa terena da je u toku akcija podmićivanja građana i direktno plaćanje glasova novcem.

“Dobili smo informacije da se pristupilo procesu kupovine biračkih glasova na način kako su to neke stranke radile ranije i na način zbog čega su visoki funkcioneri tih stranaka završili u zatvoru, a te stranke danas ne učestvuju u izborima. Želimo skrenuti pažnju učesnicima takvih dijela da je plaćanje za glas uticaj na biračku volju građana, kazneno djelo i da će počinitelj takvog djela snositi posljedice. Demokratska fronta i moja malenkost neće imati apsolutno nikakvog pardona prema takvim aktivnostima i pozivamo sve građane prema kojima neko nastupi na taj način da nam se obrati, a mi ćemo znati kako ćemo postupit”, rekao je Edin Delić, zajednički kandidat za načelnika tokom svog obraćanja na press konferenciji Demokratske fronte Lukavac.

Prisutnim se obratila i Amra Haračić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i članica Opštinskog odbora Lukavac Demokratske fronte koja je istakla bitnost saradnje između višeg i nižeg nivoa vlasti.

“Iskustvo učešća u vlasti na višim nivoima je ono što ćemo prenijeti i na lokalni nivo, a to je dosljedno poštivanje Ustava i Zakona FBiH i svih propisa na lokalnom nivou. DF je stranka koja je napravila presedan u političkom životu BiH kada je sama istupila iz vlasti jer nije htjela da učestvuje u nezakonitom upravljanju državnom imovinom, raspodjelom javnih preduzeća, a što je ustaljena praksa vladajućih stranaka već 20 godina. U Federalnom parlamentu BiH od 98 zastupnika, pet zastupnika je sa Općine Lukavac. Od njih pet, ja sam jedina zastupnica koja je pokrenula inicijative kada je riječ o Općini Lukavac, a koje se odnose na smanjanje zagađenosti naše općine  te sam amandmanom tražila izdvananje sredstava  za našu općinu koja će biti usmjerena na finansiranje projekata koja za cilj imaju poboljšenje kvalitete životne okoline. Nakon lokalnih izbora, kada Demokratska fronta bude imala svoje vijećnike, saradnja nižeg i višeg nivoa vlasti će biti puno bolja i efikasnija što će donijeti dobre rezultate za sve građane Općine Lukavac” rekla je Amra Haračić.

Na kraju, OO Demokratska fronta Lukavac poziva sve članove, simpatizere, ali i sve ljude koji istinski vole ovu zemlju da dođu na centralni skup koji će se održati 23. septembra u velikoj sali Doma kulture Lukavac. Tokom skupa, uz kandidate za OV Lukavac, kandidata za načelnika prof.dr. Edina Delića i ostale uvažene goste, pridružiti i obratiti predsjednik DF-a, gospodin Željko Komšić koji u vremenu političke nestabilnosti donosi veoma važne poruke.

 

 

 

 

Komentari