Odbojkaši 7-Lukavac i gosti iz Odžaka odigrali su sjajnu utakmicu u Sportskoj dovrani Lukavac u okviru 9. kola Superlige FBiH, a u konačnici puni plijen uzimaju domaći odbojkaši.

Iako su domaći važili za favorita, gosti iz Odžaka sa mladim trenerom Davidom Stanićem koji je svoje prve odbojkaške korake napravio u Lukavcu pružili su sjajanu igru i otpor ‘lukavačkoj sedmici’ koja na svojoj strani ima širi igrački kadar i iskustvo prvi set završava u svoju korist rezultatom 25:19.

Drugi set domaći odbojkaši otvaraju dobro i ostvaruju prednost, ali Stanić uspjeva pronaći odgovor tako da Napredak neočekivano uspostavlja kontrolu nad utakmicom i stiže do rezultata 21:24 i set lopte. Međutim, gosti nisu iskoristili set loptu, što ekipa trenera Džambića kažnjava sa nekoliko uzastopnih poena te u konačnici završava drugi set u svoju korist rezultatom 26:24.

Iako su nesretno izgubli drugi set odbojkašima Odžaka ne manjka samopozudnja i hrabo ulaze u treći set u kojem pružaju otpor domaćinu i u nekoliko navrata stvaraju značajnu rezultatsku prednost. U nastavku, odbojkaši 7-Lukavac uspjevaju nadoknaditi rezultatski minus, ali dobra igra obje ekipe drugi set vodi u rezultatsku neizvjesnost u kojoj su gosti više puta imali set loptu te su u konačnici pobijedili rezultatom 29:31 i odveli utakmicu u četvrti set.

U četvrtom setu širok igrački kadar i iskustvo domaće ekipe izlazi u prvi plan te odbojkaši ekipe 7-Lukavac sigurnom igrom stvaraju rezultatsku prednost i privode set u svoju korist rezultatom 25:16 za konačnih 3:1 u setovima.

OK 7-Lukavac:  Alem Osmanović, Kenan Osmanović, Mersed Šiljegović, Edin Salkić, Enis Salihović, Adis Hadžić. Mirza Bećirović, Semir Imamović, Edin Salkić, Admir Brigić i trener Alen Džambić.

OK Napredak Odžak: Stjepan Barunčić, Antonio Filipović, Ivan Gudelj, Dragan Šolčević, (9)Tomislav Ilić, Ilija Filipović, Petar Jurić, Edin Mehić, (14)Tomislav Ilić, Ilija Katić i trener David Stanić

Komentari