U nedjelju 05.11.2017. godine u finalu kupa Federacije BiH u odbojci za žene, su se sastali ŽOK “SMEČ” Lukavac i OK “Kula- Gradačac” iz Gradačca.

Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani u Lukavcu, a gledaoci su imali priliku uživati u prelijepoj odbojkaškoj predstavi.

Finale kupa FBiH je bio susret dvije do sada neporažene ekipe u prvenstvu Superlige Federacije BiH i premijer lige BiH, a nastup u finalu je najveći uspjeh odbojkašica iz Lukavca od formiranja kluba.

Ekipa domaćina je dobro otvorila susret, odličnim servisom su iznenadile iskusne gošće iz Gradačca i povele rezulatom 7:0. Nakon neočekivanog vodstva, odbojkašice Kule se vraćaju u igru i izjednačuju rezultat na 15:15, te odličnim servisom privode set kraju rezultatom 15:25.

U drugom setu se do pred sam kraj vodila izjednačena borba, ali gošće nisu dale priliku domaćoj ekipi da napravi rezultatski preokret, te i drugi set osvajaju rezultatom 18:25.

Cijelim tokom trećeg seta se vodila izjednačena borba, sa mnogo lijepih poteza sa obje strane, rezultaskih preokreta, za konačnih 30:32 u korist ekipe “Kula-Gradačac”.

Konačan rezultat :

ŽOK “SMEČ” Lukavac – OK “KULA-GRADAČAC” Gradačac 0:3 ( 15:25; 18:25 i 30:32)

Nastupom u finalu kupa Federacije BiH, obje ekipe su izborile plasman u završnicu kupa BiH, gdje će im protivnici biti dvije prvoplasirane ekipe kupa Republike Srpske.

Po završetku utakmice, po izboru selektora ženske odbojkaške reprezentacije, koji je posmatrao finalni meč i trenera ekipa, domaćin finalne utakmice je dodijelio novčane nagrade za najbolje igračice finala.

Za najboljeg srednjeg  blokera je proglašena Edina Selimović iz ekipe ŽOK “Smeč”, za najboljeg spoljnjeg napadača Radišković Anđela iz ekipe OK “Kula-Gradačac”, a za najboljeg libera Amra Džambić iz ekipe ŽOK “Smeč”.

Medalje za obje ekipe i pehar pobjedniku kupa Federacije BiH su uručili predstavnici općine Lukavac, Sportskog saveza općine Lukavac, selektor ženske odbojkaške reprezenatcije BiH gospodin Goran Nešić i  predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH gospodin Miloš Jeličić.

Ekipe su nastupile u sljedećem sastavu:

ŽOK “SMEČ” Lukavac: Selimovič Edina, Hadžić Amela, Likić Ena, Vujadinović Lea, Mačak Nejra, Kovačević Dajana, Softić Lejla, Tokić Merima, Turkić Almina, Dautović Melika, Fetić Elma, trener ekipe Hasanbegović Said.

OK “KULA-GRADAČAC”: Đapa Tijana, Osmanović Nejra, Mandžukić Amra, Hadžić Ajla, Radišković Anđelka, Lazarević Tijana, Džodžajević Dž., Ninković Jelena, Đurica Snježana, Kantić Berina, Čandić Admira, Božić Milana, trener ekipe Goran Hadžić.

Komentari