OK 7-Lukavac - OK Olovo
OK 7-Lukavac - OK Olovo

OK 7-Lukavac danas je u okviru 13. kola Super lige FBiH (M) dočekao OK Olovo protiv kojeg je ostvario uvjerljivu pobjedu i time zadržao vodeće mjesto na tabeli.

U prvom setu lukavački odbojkaši pokazali su odličnu igru te su za samo 16 minuta savladali protivnika, dozvolivši gostima samo 11 poena (11:25).

U nastavku, gosti iz Olova promijenili su način igre te uz nekoliko vezanih poena vratili rezultatsku neizvjesnost, ali to nije bilo dovoljno da se iznenadi lider prvenstva koji drugi set završava u svoju korist rezultatom 25:19.

U nastavku, gosti nisu pronašli adekvatan način da zaustave dobru igru OK 7-Lukavac koji slavi u trećem setu rezultatom 25:18 za konačnih 3:0 u setovima.

Ovom pobjedom ekipa Alena Džambića zauzela je prvo mjesto na tabeli čime nastavlja put prema plasmanu u Premijer ligu, a na tom putu već naredni vikend odmjerit će snage protiv OK Bihać koji zauzima sedmo mjesto.

OK 7-Lukavac: Osmanović A.,  Osmanović K., Salihović, Šiljegović, Sakić, Salkić, Hadžić, Bećirović, Gopo, Brigić, Salkić – trener Alen Džambić

OK Olovo: Karić, Muminović, Selimović, Sirćo, Hodžić, Karavdić, Kamenjašević, Alibegović, Mujezinović

Komentari