Odbojkaši “7-Lukavac” ostvarili su pobjedu u 6. kolu Superlige Federacije BiH na svome terenu protiv ekipe “Breza 1934” i time potvrdili lidersku poziciju na tabeli.

Domaći odbojkaši dobro su otvorili prvi set protiv mlade ekipe Breze 1934 koja je početkom utakmice bila ravnopravna, ali domaćin se nije dao iznenaditi te su odbojkaši 7-Lukavac ostvarili pobjedu u prvom setu rezultatom 25:20.

U drugom setu izabranici Alena Džambića pokazali su zašto su lideri na tabeli te sa nekoliko vezanih poena ostvaruju veliku rezultatsku prednost i u konačnici sa nekoliko atraktivnih poteza privode drugi set u svoju korist rezultatom 25:14.

Na početku trećeg seta “7-Lukavac” ostvaruje prednost od nekoliko poena razlike što je trenera domaćih potaklo da izmijeni početnu postavu i uvede nekoliko igrača sa klupe koji su dobro iskoristili pruženu priliku. Odbojkaši Admira Selimovića nisu mogli pronaći odgovor na igru ‘lukavačke sedmice’ koja treći set lagano završava u svoju korist rezultatom 25:12 za konačnih 3-0 u setovima.

Ovo je ukupno 6. pobjeda OK 7-Lukavac koji sa 17. bodova drže prvo mjesto Superlige Federacije BiH  i broje samo četiri izgubljena seta.

Pored OK 7-Lukavac u  ovom rangu takimče se još OKIlijaš, Ilidža, Sloboda, Napredak (Odžak), Mladost (Žepče), Bihać, Galeb (Brčko), Olovo, Zavidovići, Bosna (Kalesija) i Breza 1934. koja je danas u Lukavcu upisala četvrti poraz.

OK “7-Lukavac”: Alen Osmanović, Kenan Osmanović, Mersed Šiljegović, Edin Salkić, Enis Salihović, Adis Hadžić. Mirza Bećirović, Semir Imamović, Edin Salkić, Admir Brigić i trener Alen Džambić.

OK Breza 1934: Tarik Ćutura, Amar Šebo, Semir Mlivić, Adnan Šljivo, Vildan Šabić, A. Hadžialić, Evelin Ćosić, Mevludin Nukić, Aldin Šabić, Alen Hodžić i trener Admir Selimović.

Sudije: Alen Mešanović i Anes Suljević; Delegat i kontrolor Ekrem Bašić.

 

Komentari