Nakon što su protekle nedjelje pobijedili ekipu OK Galeb Brčko, odbojkaši 7-Lukavac odličnim tempom nastavljaju drugi dio sezone Superlige FBiH, a to najbolje pokazuje pobjeda protiv OK Zavidovići u okviru 12. kola u Lukavcu.

Drugi dio sezone OK 7-Lukavac započeo je znatno oslabljen zbog odsustva Imamovića i Šiljegovića, ali to izabranike  Alena Džambića nije spriječilo da ostvare još jednu važnu pobjedu u borbi za ulazak u viši rang takmičenja.

Odbojkaši iz Lukavca i Zavidovića u Sportskoj dvorani Lukavac, u subotu su odigrali odličnu utakmicu za ljubitelje odbojke, a nakon četiri seta igre slavio je domaćin.

Igra u prvom setu se odvijala poen za poen gdje su obje ekipe pokazale da znaju igrati odbojku što je set odvelo u rezultatsku neizvjesnost. Ipak, više sreće su imali gosti iz Zavidovića, koji prvi set završavaju u svoju korist i slave rezultatom 25:27.

U drugom setu, apsolutni preokret i neobjašnjiv pad igre odbojkaša iz Zavidovića koji uspijevaju postići samo sedam poena i sasvim neočekivano gube drugi set sa 18 poena razlike.

Dobru igru “Sedmica” nastavlja u trećem setu i za 20-ak minuta  završavaju set rezultatom 25:16 u svoju korist. U nastavku utakmice, gosti iz Zavidovića su se pregrupisali i donekle vratili u utakmicu i pružili otpor domaćinu, ali sklonost tehničkim pogreškama je presudila te OK 7-Lukavac slavi u četvrtom setu 25:20 za konačnih 3-1 u setovima.

Nakon ove pobjede OK 7-Lukavac zauzima drugo mjesto na tabeli Super lige FBiH i nastavlja borbu za ulazak u viši rang takmičenja gdje su glavni konkurenti OK Ilijaš i susjedi iz Tuzle – OK Sloboda.

OK 7-Lukavac: Osmanović, Salihović, Čorbić, Sakić, Salkić, Hadžić, Bećirović (C), Brigić – trener Alen Džambić.

OK Zavidovići: Hamzić, Šibonjić, Muhić, Horozović, Razić, Hirkić, Šarić, Brigić, Bećirović, Krišto – trener Asmer Mujanović.

Komentari