Javna ustanova za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac
Javna ustanova za odgoj i obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac

Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Izvedimo djecu u park” organizuje drugi po redu zabavno, kreativni događaj za djecu i mlade 12. augusta 2018. godine u dvorištu JU za obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac.

Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje.

Ovo je druga aktivnost koja će se realizirati u sklopu projekta
podržanog od strane Fondacije tuzlanske zajednice, a u narednom
periodu planiramo nastaviti sa uređenjem dvorišta obdaništa i
organizovanjem sličnih aktivnosti za djecu i mlade u sklopu projekta podržanog od strane organizacije World Vision BiH i OpćineLukavac.

Ovaj događaj je simbolično 12.8. na dan mladih te bi prije svega
stavili akcenat na mlade i pozivamo ih da posjete ovaj događaj i
podijele sa nama svoje probleme te da javnosti skrenemo pažnju na njih.

Pozivamo i djecu i sve građane i građanke da nam se pridruže u
nedjelju 12. augusta u 18 sati u dvorištu obdaništa, te da se zajedno  zabavimo uz igre bez granica, te pogledamo film u sklopu aktivnosti “Kino pod zvjezdama” u 20:30 sati u partnerstvu sa Rotaract Clubom Lukavac.

Omladinska grupa “Kvart” je nevladina organizacija, osnovana od strane mladih koji su nezadovoljni svojim položajem u društvu s ciljem da svojim djelovanjem dovedu do promjena i boljih uslova za mlade.

Komentari