Osnovna škola “Lukavac Grad” bila je domaćin Regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke za učenike osmih i devetih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola, a koje organizuje Muftijstvo tuzlansko i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Učešće na ovom takmičenju uzelo je oko 170 učenika škola sa područja Sjeveroistočne Bosne, odnosno, Tuzlanskog i Posavskog kantona, Distrikta Brčko i Republike Srpske.

Nakon dočeka i registracije takmičara, upriličen je bogat kulturno-zabavni program, a riječima dobrodošlice, prisutne je pozdravila direktorica Alma Avdić.

-Presretni smo i počastvovani što smo upravo mi domaćini jedne ovakve manifestacije. Naši  učenici i nastavnici, te ostali uposlenici dali su veliku podršku u organiziranju ovog takmičenja i kako sve prošlo u najboljem redu. Jednim dijelom sam sretna i što ćemo danas otvoriti srce svim našim gostima iz cijele Sjeveroistočne Bosne. Danas ćemo malo produbiti i duhovno obrazovanje, te podstaći tu odgojnu komponentu koja je, moram priznati, u posljednje vrijeme, sve više zapostavljena, kazala je direktorica Avdić.

Prema riječima dr. Seada Seljubca, pomoćnika muftije tuzlanskog, radi se o trećem nivou takmičenja, a učenici su i ranije pokazali zavidno znanje iz ove oblasti.

-Učenici su do sada već pokazali zavidne rezultate, jer sama općinska takmičenja su bila prilično teška s obzirom da obuhvataju gotovo cijelo gradivo iz udženika. Očekujemo da će i na ovom nivou učenici pokazati zavidno znanje, jer su ipak to ponajbolji učenici iz Islamske vjeronauke u svojim školama, ističe dr. Sead ef. Seljubac.

U kategoriji VIII razreda
1. mjesto OŠ ” Musa Ćazim Ćatić” Zelinja Donja – Baturić Ajla
2. mjesto Druga OŠ Živinice – Dugonjić Samra
3. mjesto OŠ “Kalesija” Zulić Merima
U kategoriji IX razreda
1. mjesto OŠ “Slavinovići” – Spahić Kerima
2. mjesto OŠ “Lukavac Grad” – Gutić Nejra
3. mjesto OŠ “Kalesija” – Halilović Dženana
U kategoriji srednjih škola
1. mjesto Gimnazija ” Mustafa Novalić” Gradačac – Saldić Emina
2. mjesto Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla – Maketić Azur
3. mjesto MS Medicinska skola” Gračanica – Karić Belma

Komentari