Više stotina motociklista i gostiju iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, te raznih krajeva BiH, proteklog vikenda boravili su u Lukavcu na trećim po redu Međunarodnim moto susretima “Lukavac 2017”.

Organizator manifestacije bio je Moto klub “Lukavac”, a čiji su se članovi još jednom pokazali dobrim domaćinima, te za brojne posjetioce i ove godine pripremili niz zanimljivih sadržaja.

-Svakako najveću pažnju posjetilaca drugog dana manifestacije, privukao je tradicionalni defile svih učesnika kroz grad, kao i spektakl uz moto akrobacije Dejana Špoljara iz Hrvatske. Organizovali smo i razne moto igre, a nastupili su i bendovi iz Lukavca, Gračanice i Zenice, izjavio je Amir Mujčinović, predsjednik kluba.

Na svom dvotočkašu iz Slavonskog Broda stigao je i Marin Grgić sa prijateljima. Kako je kazao, prilika je ovo, pored dobre zabave i za uspostavljanje novih prijateljstava, kao i bolje saradnje među klubovima.

-Gostujemo već dugi niz godina kod naših prijatelja iz Lukavca i svake godine je druženje sve bolje i bolje. Na prvom mjestu je tu ljubav prema motorima, a onda i jedno zajedničko druženje, zabava i razmjenjivanje iskustava, dodaje Grgić.

Pokrovitelj ove dvodnevne manifestacije bila je općina Lukavac, a uvijek raspoloženi “bajkeri” iz našeg grada ponijeli su samo lijepe uspomene.

Komentari