U prostorijama hotela Lukavac održana je vanredna Skupština Vijeća mladih Općine Lukavac s ciljem formiranja novih upravnih organa i reorganizacije mreže omladinskih udruženja. Na javni poziv za učestvovanje na vanrednoj skupštini se prijavilo sedam udruženja i to: AMD, UG Dobri ljudi, UM Poljice, UM Most, UM Labud, OG Kvart i UG Puračić u srcu.

Najznačajniji dokumenti koje je Skupština Vijeća mladih Općine Lukavac razmatrala je Izvještaj o radu u prethodnom periodu i strateški važna Programska djelovanja za naredni period. Oba dokumenta su dobila jednoglasnu podršku od delegata Skupštine.

Na vanrednoj Skupštini izvršen je izbor u organe Vijeća mladih Općine Lukavac. Za Predsjednika Vijeća mladih Općine Lukavac jednoglasno je izabran Senad Kuduzović. Za Predsjednika Nadzornog odbora jednoglasno je izabran Sanel Bleković. Za Predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Almedin Imširović. Osim predsjednikčih funkcija, izabrani su i članovi/ce Upravnog i Nadzornog odbora na prijedloge svojih matičnih Udruženja što je Skupština i verifikovala.

U svom obraćanju Senad Kuduzović, Predsjednik Vijeća mladih Općine Lukavac se zahvalio delegatima na ukazanom povjerenju i obećao da će uložiti napore da zajedničkim umreženim snagama poveća se kvalitet života mladih u Lukavcu kroz module Programskog djelovanja. Kuduzović je pozvao sva zainteresovana Udruženja da se priključe mreži omladinskih organizacija tj. Vijeću mladih Općine Lukavac jer samo zajedno udruženi možemo napraviti progresivne promjene za mlade Lukavca.

Komentari