U prostorijama Policijske uprave Lukavac održana vanredna sjednica Općinskog vijeća Lukavac na kojoj su prvobitno predložene tri tačke dnevnog reda.

Nakon što su dvije tačke povučene od strane predlagača, jednoglasno je usvojen Dnevni red sa jednom tačkom, a to je Razmatranje stanja kvaliteta okoline na području općine Lukavac nakon akcidentnog zagađenja rijeke Spreče, zemljišta, zraka i ugrožavanja sigurnosti i zdravlja radnika u privrednom društvu GIKIL.

Tačka Razmatranja Prijedloga i donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o sprovođenju Regulacionog plana  Industrijske zone Lukavac sa programom uređenja kao i tačka Razmatranja Prijedloga i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o odgođenom plaćanju trebale bi se naći na Dnevnom redu redovne sjednice koja je najavljena za utorak 04.09.2018.godine.

Vijećnici su jednoglasno usvojili zaključke, odnosno stavove kada je u pitanju problematika vezana za GIKIL d.o.o. Lukavac a u kojima apeluju na sve ključne aktere da se zalažu za brz i efikasan progres u oblasti zaštite okoline ali isto tako i za očuvanje radnih mjesta.

Komentari