Povodom 25. novembra Dana državnosti BiH danas je u prostorijama PU Lukavac održana svečana sjednica Općinskog vijeća Lukavac.

Svečana sjednica počela je himnom BiH kao i odavanjem počasti za poginule borce NOR-a i proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Mehmed Suljić, a prigodnim referatom obratio se vijećnik Stranke za BiH, Mihad Sakić.

Tokom ove svečane sjednice dodjeljena su odlikovanja i priznanja koja su prvobitna planirana za Svečanu akademiju povodom 18. septembra – Dana općine Lukavac, ali zbog postukpa preispitivanja Odluke Općinskog vijeća, kojeg je uputio Edin Delić, načelink općine Lukavac, ista nisu dodijeljena.

Obzirom na to da su vijećnici na 32. redovnoj sjednici održanoj u oktobru, potvrdili ranije donesenu Odluku, priznanja i plakete uručene su na današnjoj sjednici.

Dobitnici priznanja

Plaketu općine Lukavac dobili su Centar za ranu intervenciju „Mali svijet“ Lukavac, prof. Mulafer Nurković, Džemili Ismaila Bikovića, Hamzić Hamzaliji.

Počasnu povelju Općine Lukavac dobio je  KBS „Orkka“ Lukavac, dok je povelja općine Lukavac uručena Ramizu Frljanoviću.

Inače, predstavnici  Općine Lukavac, Općinskog vijeća , boračkih organizacija i  predstavnici  iz drugih društvenih miljea  općine povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas su položili  cvijeće na Spomen kosturnicu i Centralnom spomen obilježju Lukavac.

Delegacija Općine Lukavac, Općinskog vijeća Lukavac brojnih boračkih organizacija, predstavnika javnog, kulturnog i vjerskog života su povodom 25. novembra Dana državnosti odali počast i položili cvijeće na Spomen kosturnicu borcima NOR-a 42-45 godina.

Komentari