Centralno spomen obilježje - Foto Halid
Centralno spomen obilježje - Foto Halid

U velikoj sali Centra za kulturu održana je svečana akademija u povodu 18. septembra, Dana općine Lukavac. Svečanoj akademiji predhodilo je polaganje cvijeća na spomen-kostrnici u Macan Mariji kao i polaganje cvijeća na centralno spomen-obilježje poginulim borcima i šehidima općine Lukavac.

Predstavnicima zakonodavne i izvršne vlasti, te brojnim uvaženim gostima iz kulturnog, javnog i sportskog života općine, obratio se načelnik Dževad Mujkić. Načelnik je u svom govoru naglasio da je ovo njegovo posljednje obraćanje kao čelnog čovjeka lukavačke općine.

“Dvanaest godina je dug perod i držim do toga da je ova vlast uradila dosta toga dobrog, a ono što je loše svakako je moja odgovornost. Želim još jednom da se zahvalim svima vama i da čestitam dobitnicima općinskih priznanja.”-istakao je Mujkić.
Čestitku u povodu Dana općine Lukavac uputio je pismenim putem i premijer TK, Bego Gutić.
“Analizirajući stanje vaše općine u proteklom periodu, ne može se a ne primijetiti da je Lukavac značajna privredna sredina i jedna od glavnih poluga razvoja našeg kantona.Vlada TK će u svojim u svojim planovima podržati projekte razvoja općine u pravcu stvaranja novih radnih mijesta i boljih uslova za život.”-stoji  u čestitci premijera Gutića.
Dodjela nagrada: Foto Halid
Dodjela nagrada: Foto Halid
Načelnik Dževad Mujkić i zamjenik predsjedavajućeg OV Lukavac, Kenan Omerdić uručili su općinska priznanja i plakete, a počasna povelja općine Lukavac za izuzetan doprinos u oblasti privrednih djelatnosti i unapređenju uslova života u mjesnim zajednicama pripala je Enisu Džafiću, generalnom direktoru Željeznica FBiH.

Komentari