Danas je povodom Dana općine Lukavac, uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine i prigodna obraćanja upriličeno polaganje cvijeća na Spomen kosturnici, Centralnom spomen obilježju i Spomen obilježju žrtvama genocida u Srebrenici čime su brojne delegacije odale počast šehidima i poginulim borcima.

 

Svečanu akademiju su svojim prisustvom uveličale delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, predstavnici boračkih organizacija općine Lukavac, predstavnici vjerskog, društvenog, privrednog, javnog i političkog života općine Lukavac i Tuzlanskog kantona i brojni građani općine Lukavac.

U sklopu svečane akademije upriličen je prigodan kulturno-zabavni program, prigodan referat Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića, obraćanje Premijera Vlade Tuzlanskog kantona gosp. Kadrije Hodžića, kao i Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suada Salibašića.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suad Salibašić je ovom prilikom dobitnicima uručio općinska priznanja.

Povelja Općine Lukavac za fizičko lice za izuzetan doprinos u obnovi i razvoju privrednih kapaciteta i proizvodnji materijalnih dobara na području općine Lukavac dodijeljena je dr.sc. Edinu Deliću, a Povelja Općine Lukavac za pravno lice dodijeljena je Petoj oslobodilačkoj četi 212./222. Bosanske oslobodilačke brigade Armije Republike BiH za izuzetan doprinos u odbrani i oslobađanju zemlje.

Dodijeljene su četiri počasne povelje Općine Lukavac za fizička lica i jedna počasna povelja Općine Lukavac za pravno lice, zatim četiri plakete općine Lukavac za fizička lica i jedna plaketa Općine Lukavac za pravno lice, te tri počasne plakete Općine Lukavac za fizička lica i četiri počasne plakete Općine Lukavac za pravna lica.

Na današnjoj svečanoj akademiji uručene su i nagrade za učenike koji su učestvovali na takmičenju literarnih radova.

Komentari